Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Valentin-ajánlat

Közeledik a Valentin-nap a szerelmesek ünnepe!

Ideje gondoskodnod egy apró meglepetésről szerelmednek. Vagy, ha magad szeretnél ilyen szépséges ajándékokat kapni, akkor egészen "véletlenül" elküldeni a linket, nyitva felejteni a megnyitott oldalt. 

A Valentin ajánlatunkban a szetteket rendelheted most meg, mindegyiket 14% kedvezménnyel, egészen február 14-éig. 

 

HONNAN ERED A VALENTIN-NAP ÉS MIÉRT ÜNNEPELJÜK?

Ha úgy érzed, hogy ez az ünnep is csak egy az érdektelen sok közül, elárulom neked, hogy már a késő középkorban is elterjedt volt egész Angliában és Franciaországban. A Szent Bálint névhez ugyanis számos legenda kötődik, de egy bennük közös: a romantikus szerelem segítése. 

A legismertebb történet szerint egy Bálint nevű keresztényt II. Claudius császár börtönbbe vetett, de ő ott csodát tett. Visszaadta a börtönőr vak lányának szeme világát. Kivégzése előtt pedig üzenetet írt neki, amelyet úgy írt alá: "A te Valentinod". Ez a felirat azóta is visszaköszön az ezen a napon átadott üzenetekben. 

Egyesek szerint még a régi római keresztény üldözések idején történt, hogy a szent a börtönből szöktette meg a szenvedőket. Más források szerint onnan ered Bálint legendája, hogy titokban párokat adott össze, amikor a római császár megtiltotta a házasságkötést.

Még érdekesebb hiedelem, hogy a régiek úgy hitték ezen a napon kezdődik a madarak párosodása - ilyenkor már búgnak a gerlék. És bizony ez is a ünnep romantikus hangulatát hivatott emelni.  

Vezessenek bárhová is a hiedelmek, mondák, tény, hogy mindenki megérdemel ezen a napon egy kis odafordulást, kedveskedést, örömet. 

 

< < < < <  < < < < <  < < < < <  < < < < <

Ha tetszett a blogbejegyzés és szeretnél értesülni újdonságainkról, akcióinkról, 

iratkozz fel hírlevelünkre itt az oldalsávban!

Hírlevél olvasóknak az első szállítás ingyenes!

 < < < < <  < < < < <  < < < < <  < < < < <

Tartalomhoz tartozó címkék: hír akció